To μονοθέσιο του Senna θα οδηγήσει στην Ίμολα ο Vettel

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

30 χρόνια συμπληρώθηκαν από τον τραγικό θάνατο του Ayrton Senna στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο στην Ίμολα και ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού παραμένει συγκινημένος και θυμάται πάντα τον Βραζιλιάνο οδηγό, που με τα κατορθώματά του και τον τρόπο που «έφυγε», καθόρισε μία ολόκληρη εποχή.

Sebastian Vettel

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υπάρξουν πολλές εκδηλώσεις, για να τιμηθεί η μνήμη του και μία από τις πλέον συγκινητικές αναμένεται να λάβει χώρα στο επόμενο Grand Prix, στις 19 Μαΐου στην Ίμολα. Ο Sebastian Vettel που έχει υπό την ιδιοκτησία του την MacLaren ΜP 4/8 του Senna από το 1993, θα οδηγήσει το μονοθέσιο για επίδειξη, ως φόρο τιμής για έναν από τις μεγαλύτερους πιλότους στην Ιστορία της Formula 1.

O τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής γνωστοποίησε την απόφασή του μέσω των προσωπικών του σελίδων στα social media. «Ο Ayrton Senna δεν ήταν μόνο ένας τεράστιος οδηγός, που έδωσε άλλη οντότητα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και ένας άνθρωπος με χαρακτήρα και ενσυναίσθηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός. Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Πέρασαν κιόλας 30 χρόνια από εκείνη την τραγική μέρα. Θα βρίσκομαι στην Ίμολα στο επόμενο Grand Prix, για να τιμήσω τη μνήμη του, οδηγώντας το μονοθέσιο που λάτρεψε. Θα χαρώ να σας δω εκεί, για να τον κάνουμε να χαμογελάσει από τον ουρανό».

Τον αγώνα στην Ίμολα στις 19 Μαΐου και όλες τις εκδηλώσεις μνήμης στον Ayrton Senna που θα πραγματοποιηθούν εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά και αποκλειστικά από τον Ant1/Ant1+.