Υπερατλαντικό ταξίδι για τη Formula 1 με προορισμό το Μαϊάμι!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Το Μαϊάμι ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη Formula 1 για 3η φορά στην ιστορία του, σε ένα τριήμερο γεμάτο δράση! Η πολιτεία της Φλόριντα θα φιλοξενήσει το ένα εκ των τριών αγώνων στις ΗΠΑ φέτος, ενώ προετοιμάζεται για το δεύτερο -σερί- τριήμερο με αγώνα sprint.

GP ΜΑΪΑΜΙ

Η πίστα Miami International Autodrome έχει μήκος 5.412 μέτρων, αποτελείται από 19 στροφές και διαθέτει 3 ζώνες DRS. Στον αγώνα sprint του Σαββάτου, οι οδηγοί θα κληθούν να ολοκληρώσουν 19 γύρους, ενώ την Κυριακή 57. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη πίστα θα φιλοξενήσει αγώνα sprint.

Ο Max Verstappen είναι ο «βασιλιάς του Μαϊάμι», αφού έχει κερδίσει και τους δύο προηγούμενους αγώνες εκεί, ενώ οι pole positions έχουν μοιραστεί μεταξύ των Charles Leclerc και Sergio Perez. Το προηγούμενο αγωνιστικό τριήμερο, στην Κίνα, είδε τον Ολλανδό να κατακτά τη νίκη και στους δύο αγώνες και στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Carlos Sainz συμπληρώνει στο Μαϊάμι τις 70 εκκινήσεις με τη Ferrari, σε ένα ιδιαίτερο τριήμερο για την ιταλική ομάδα, αφού οι οδηγοί θα αγωνιστούν με γαλάζιες στολές και ένα μονοθέσιο με γαλάζιες και μπλε λεπτομέρειες. Η ιταλική φίρμα γιορτάζει τα 70 χρόνια από την είσοδο στην αμερικανική αγορά, με μία… vintage πινελιά.

O Max Verstappen έχει κερδίσει ήδη 4 από τους 5 αγώνες φέτος και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, με 110 βαθμούς. Πίσω του βρίσκεται ο Sergio Perez, με διαφορά 25 βαθμών. Στην κορυφαία τριάδα εντάσσεται ο Charles Leclerc (76 βαθμοί), την ώρα που ο teammate του, Carlos Sainz, καραδοκεί με απόσταση 7 μόλις βαθμών.

GP ΜΑΪΑΜΙ

Στους κατασκευαστές, η κορυφαία Red Bull Racing σαφώς έχει «χτίσει» διαφορά 44 βαθμών από τη Ferrari στη 2η θέση. Με τη σειρά της η ιταλική ομάδα έχει αφήσει πίσω της τη McLaren που απέχει μόλις 4 βαθμούς από τους 100. Mercedes και Aston Martin διαφέρουν κατά 12 βαθμούς, ενώ οι Williams, Alpine και Kick Sauber δεν έχουν καταφέρει να βαθμολογηθούν.

Εκτός από τη Formula 1, το Μαϊάμι ετοιμάζεται να υποδεχθεί και τις οδηγούς της F1 Academy, ενόψει του δεύτερου γύρου του γυναικείου πρωταθλήματος μονοθεσίων. Οι δύο αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο (21:05) και την Κυριακή (20:05), με τις Abbi Pulling, Maya Weug και Doriane Pin να «ρίχνονται» στη μάχη για την κορυφή.

Όλη η δράση θα μεταδοθεί απευθείας, αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+.