NASCAR Cup: Στο Ντόβερ η τρίτη του Hamlin στη σεζόν

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Denny Hamlin κατάφερε να συγκρατήσει τον Kyle Larson και να πάρει την καρό σημαία στο Dovor Motor Speedway, σημειώνοντας έτσι την τρίτη του νίκη στη σεζόν.

NASCAR Cup

Παρότι νικήθηκε από τον Larson στο pit road κατά τη διάρκεια των τελευταίων πιτ στοπ, ο οδηγός της Joe Gibbs Racing κατάφερε να κερδίσει την πρωτοπορία στην επανεκκίνηση.

Συνολικά, ήταν στην πρωτιά για μόλις 11 γύρους από τους τελευταίους 147, αλλά αποδείχθηκε πως εκείνοι ήταν οι πιο κρίσιμοι.

Από την άλλη, ο Larson κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από τον Hamlin στους τελευταίους 40 γύρους και κέρδισε πολύ στους τελευταίους 10. Ωστόσο, ο πολύπειρος οδηγός της Joe Gibbs κατάφερε να κρατήσει αυτόν της Hendrick πίσω του για μόλις 2,5 δέκατα.

NASCAR Cup

Αξιοσημείωτο είναι, πως και οι τρεις τερματισμοί του Denny Hamlin στο Top-5 φέτος έχουν έρθει παρέα με την... καρό σημαία. Ο 43χρονος επέστρεψε στις νίκες έπειτα από σερί τερματισμούς πίσω από τους πρώτους 30, σημειώνοντας την 54η της καριέρας του.

Πλέον, ο Hamlin βρίσκεται στην 12η θέση στη λίστα όλων των εποχών με τον θρυλικό Lee Petty. Η τρίτη θέση κατακτήθηκε από τον έτερο οδηγό της Joe Gibbs, Martin Truex, ενώ ο poleman, Kyle Busch συμβιβάστηκε με την 4η θέση.

Ο Chase Elliot συμπλήρωσε το Top-5, ενώ η δεκάδα ολοκληρώθηκε κατά σειρά με τους Noah Gragson, Ryan Blaney, Alex Bowman, Daniel Hemric και Ty Gibbs.

NASCAR Cup

Ως προς τα Stage, ο Truex κατέκτησε το πρώτο υπό καθεστώς caution (ο Keselowski είχε κλατάρισμα), ενώ το δεύτερο κέρδισε ο Larson χάρη στο πολύ γρήγορο πιτ στοπ της Hendrick Motorsports.